SOLE Footwear - Dat loopt lekker

Voor 15.00 besteld, morgen thuis - Gratis verzending boven € 50 en GRATIS retour! - 90 dagen garantie op de inlegzolen

De toegevoegde waarde van inlegzolen

Producenten van schoenen besteden veel aandacht aan het comfort en de stevigheid van de schoenen. En natuurlijk ook aan het uiterlijk. Er zijn echter een aantal zaken waar minder aandacht aan besteed wordt. De inlegzolen die in de schoenen zitten, zijn dan ook vaak het meest goedkope element van de hele schoen. Zelfs de veter mag vaak meer kosten dan de zooltjes in de schoen. En dat terwijl de voeten juist hiermee contact hebben.

 

Schoenen geven vaak geen ondersteuning

Het is een misvatting dat schoenen zelf ondersteuning geven. Het voetbed in de meeste schoenen is plat. Dat betekent dat er geen ondersteuning is onder de gehele voet, op zijn hoogst alleen wat demping en comfort. De stevigheid van de constructie en de gebruikte materialen zijn overigens wel elementen die de voet en enkel kunnen stabiliseren, maar dit is slechts een deel van de ondersteuning die nodig is.


Steun onder de voetboog

Het klinkt misschien wat vreemd, maar de ouderwetse houten klompen hebben vaak het beste voetbed dat er in schoenen te krijgen is. Alleen daar wordt rekening gehouden met de natuurlijke vorm van de voet, waarbij de vorm van de voetboog aangehouden wordt. Schoenfabrikanten hebben hier echter niet veel boodschap aan en willen vooral dat de schoen voor zoveel mogelijk mensen past. De ondersteuning onder de voetboog is dan voor de drager van de schoenen om een oplossing voor te vinden.

En die oplossing is er ook wel. Het is waarschijnlijk ook wel verstandig van fabrikanten van schoenen om zich hier niet teveel aan te wagen. Iedere voet is weer anders en als men een vaste vorm kiest, dan is het ook weer niet voor iedereen goed. Je kunt dus het beste zelf de ondersteuning verzorgen met inlegzolen die geschikt zijn voor jouw voeten.

Goede loophouding door inlegzolen
 

Standaard inlegzolen voor iedere voet

Inlegzolen kopen die goed zijn voor jouw voeten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er wordt vaak gedacht dat hiervoor een podoloog nodig is, maar dat is voor het grootste deel van de mensen zeker niet het geval. Voor heel veel voetproblemen zijn er goede zooltjes gemaakt. Bijvoorbeeld voor hielspoor of een doorgezakte voet zijn er ontelbaar veel verschillende inlegzolen. En veel ervan werken ook prima. Bij een hielspoor zooltje is het van belang om demping te zorgen, bij een doorgezakte voet ondersteuning onder de voorvoet. Dit principe is dus niet heel ingewikkeld en dus is het eenvoudig om standaard zooltjes te maken.

In een eerder blog hebben we al eens de voordelen en nadelen van standaard zooltjes ten opzichte van op maat gemaakte zooltjes beschreven. Deze blog leest u hier.
 

Maak je schoenen af met de juiste zooltjes

De herfst begint weer en dat is ook vaak de tijd dat we nieuwe schoenen gaan kopen. En dat is ook het beste moment om nieuwe inlegzolen te kopen. Zoals gezegd zijn er heel veel oplossingen verkrijgbaar en ook voor jouw voeten is er meestal een goede (standaard) oplossing. Hiermee maak je je nieuwe schoenen helemaal af en zul je ook het meeste plezier beleven aan je schoenen. Vaak gaan je schoenen zelfs langer mee als je zooltjes hebt. De verbeterde loophouding voorkomt overmatige slijtage op plekken waar het meeste druk komt.

Sole steunzolen zijn erg effectief in het geven van ondersteuning en het verbeteren van de loophouding. Daarbij zijn ze ook erg comfortabel en maken ze iedere schoen nog fijner om op te lopen. Of het nu werkschoenen, sportschoenen of sneakers zijn, Sole maakt de schoenen bijzonder comfortabel en ondersteunend. Aarzel dus niet en koop een paar Sole steunzolen. Daar zul je echt geen spijt van krijgen !

      25-09-2018 13:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Lekkerder skiën zonder koude voeten

De skifanaat zal kunnen beamen, skischoenen zijn niet gemaakt voor comfort. De binnenzolen zijn plat en de skischoenen zitten doorgaans strak, zodat je... Lees verder

De wetenschap achter Sole inlegzolen bij hielspoor

Hielspoor is vaak een onbegrepen fenomeen. Niet alleen omdat veel andere aandoeningen al snel voor hielspoor worden aangezien, maar ook omdat de oorzaak... Lees verder

Inlegzolen in je werkschoenen

Werkschoenen hebben doorgaans meer te verduren dan gewone schoenen. Je draagt ze de hele dag en als je werkschoenen nodig hebt, dan is de kans groot dat... Lees verder

Over ons

Sole is gespecialiseerd in gezond en comfortabel lopen. Deze producten zijn ontwikkeld in Canada en in de Benelux vertegenwoordigd door PD-care, specialist in voetverzorging.
 

MEER VAN PD-CARE

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.os1st.eu

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden Pedimarkt

Aftrepay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden