Werkschoenen hebben doorgaans meer te verduren dan gewone schoenen. Je draagt ze de hele dag en als je werkschoenen nodig hebt, dan is de kans groot dat je ook de hele dag loopt of staat.
Afhankelijk van welke vak je hebt, draag je ook hele andere werkschoenen. In de bouw, agri of andere beroepen waar je veel buiten bent zijn weer andere schoenen nodig als wanneer je in de zorg of horeca werkt. In de bouw zijn veiligheidsschoenen nodig, waarbij bijvoorbeeld een stalen neus belangrijk is. In de zorg is veiligheid ook belangrijk, maar dan vooral op het gebied van hygiëne en antislip.
Maar welke schoenen je ook draagt, ze hebben één ding gemeen. De schoenen zijn gemaakt om voor iedereen passend te zijn. En dat betekent een platte schoenzool, afgedekt met een dun inlegzooltje.
Heel veel mensen hebben voetproblemen. De loophouding, stand en afwikkeling van de voet kunnen zodanig zijn, dat er extra ondersteuning nodig is. Want een verkeerde loophouding kan tal van problemen opleveren. Vaak zorgt een verkeerde loophouding voor zere en vermoeide voeten. Maar niet ongebruikelijk is het dat ook gewrichten en spieren het zwaar te verduren krijgen. En als je de hele dag vele kilometers loopt, dan zijn die voetproblemen ook een echt probleem. Want liefst heb je niet iedere dag zere voeten en gewrichten.
Wanneer mensen klachten krijgen hoor je vaak de opmerking: ‘oh, dan moet je even naar de podoloog’. Maar is dat wel echt zo? Op maat gemaakte steunzolen kunnen inderdaad helpen, mits ze goed gemaakt zijn en van de juiste materialen gemaakt. Maar één ding is zeker, ze kosten een vermogen, ondanks dat er een vergoeding van de verzekering mogelijk is. Je moet dan altijd nog een behoorlijke prijs betalen.
Een steunzool die precies past op jouw voeten is natuurlijk wat je het liefst zou willen. En vooral ook omdat dit het comfort ten goede komt. Maar je wilt geen compromissen sluiten wat betreft de ondersteuning, want daar heb je ze natuurlijk voor. Gelukkig is dat mogelijk!
Sole steunzolen zitten eigenlijk precies tussen op maat gemaakte zolen en standaard zooltjes in. Je kunt Sole inlegzolen namelijk aanpassen aan jouw voeten. Hoe je dat doet? Nou, door ze in de oven te stoppen. Ik hoor je denken…. Eh, in de oven? Jazeker, in de oven. Door de steunzolen te verwarmen worden ze ‘mouldable’ of aanpasbaar. Als ze op temperatuur zijn, dan ga je er op staan en dan gaan ze naar je voeten vormen. Maar je kunt ze ook gewoon in je schoenen plaatsen en na enkele dagen zullen de zolen zich dan ook aanpassen aan je voeten. En zo krijg je de beste pasvorm die mogelijk is voor je voeten. En dat zonder de ondersteuning te verliezen, want dat is natuurlijk erg belangrijk.
De steun van Sole inlegzolen zit over de gehele lengte. Bij de hiel geeft de relatief diepe kuip stabiliteit aan de hiel en enkel. Bij de middenvoet is de verhoging zo vormgegeven dat de gehele voetboog ondersteund wordt door het zooltje. Overpronatie wordt hiermee tegen gegaan, waardoor de positie van de voet en enkel optimaal is. Rugklachten en spierklachten worden zo voorkomen.
Het nut van demping wordt nog wel eens onderschat. Maar je moet je voorstellen dat ieder gewricht in je lichaam de hele dag klappen krijgt door het lopen. Die klappen zijn voor je kraakbeen dat tussen de gewrichten zit, schadelijk. Kraakbeen is natuurlijk bedoelt om de klappen op te vangen. Maar omdat we tegenwoordig verharde ondergrond hebben, is dat kraakbeen daar onvoldoende voor gemaakt. Vroeger waren er natuurlijk geen verharde wegen en was de grond je natuurlijke demping.
Vooral veiligheidsschoenen zijn hard en hebben weinig tot geen demping. Om dan te voorkomen dat je gewrichten maximaal te grazen genomen worden, moet je eigenlijk wel zooltjes dragen. En dan liefst zooltjes met extra demping.
Speciaal voor de werkschoenen en wandelschoenen zijn er de Sole Active Thick. Thick zegt het eigenlijk al, ze zijn wat dikker omdat ze enorme demping bieden. In veiligheidsschoenen is daar overigens vrijwel altijd ruimte voor, dus die moeten prima passen. Je zult merken dat met de Sole Active Thick je veel minder vermoeide voeten krijgt. En dat je aan het einde van de dag nog voldoende energie overhoudt voor andere leuke dingen.
Iets wat we niet mogen vergeten is de natuurlijke afwikkeling van de voeten. Veel op maat gemaakte steunzolen bevatten dermate hoge verhogingen (bobbels) dat de loophouding veranderd wordt. En dat op een vrij dwingende manier. Het komt dan ook vaak voor dat dit een negatief effect heeft en de problemen dus niet verholpen worden. En soms juist erger worden.
Sole hecht erg veel waarde aan de natuurlijke afwikkeling van de voet en de meest comfortabele houding van het lichaam. En teveel aanpassen en corrigeren werkt vaak averechts.
Wanneer je Sole inlegzolen in je schoenen doet en er in stapt, dan voel je het gelijk. Super comfortabel en direct de ondersteuning die je nodig hebt.
Probeer het nu zelf !
geachte , heeft Sole de mogelijkheid van verschillende diktes/ hoogte ? Ik heb een huidig hoogte verschil van 6 mm van mijn steunzool. dank groet Olivier.