Selecteer je taal

Lekkerder skiën zonder koude voeten

Home Lekkerder skiën zonder koude voeten
Lekkerder skiën zonder koude voeten
Skiën

De skifanaat zal kunnen beamen, skischoenen zijn niet gemaakt voor comfort. De binnenzolen zijn plat en de skischoenen zitten doorgaans strak, zodat je niet uit je schoenen floept bij een val. Al met al zit dat dus niet erg lekker. Doordat de zolen zo straks zijn en de voeten vaak geplet worden, ontstaan er ook wat problemen. Een veel gehoorde klacht in skischoenen is dat mensen er koude voeten in hebben. Maar hoe komt dat nou eigenlijk?

Waarom krijg je koude voeten in skischoenen?

Het meest voor de hand liggende antwoord is natuurlijk dat waar je gaat skiën het ook vanzelfsprekend koud is. Maar dat is toch niet helemaal waarom. Want wintersporters kleden zich doorgaans toch echt wel voldoende tegen de kou.

Het antwoord is dat er een gebrek aan doorbloeding is. De voeten worden in de schoenen behoorlijk geplet. De voetboog wordt platter en de voeten komen een beetje in een stand die doorgaans bij platvoeten het geval is. Kootjes in de voeten komen tegen elkaar te drukken en doorbloeding vermindert door deze druk. Dat ook de zolen van de skischoenen hard zijn helpt dan ook niet.

De strijd tegen koude voeten

Sole Thin Ski inlegzolenHet gebrek aan goede doorbloeding moet dus worden opgelost om weer warme voeten te krijgen. Je zou wat ruimere skischoenen kunnen gaan dragen, maar iets vertelt ons dat dit niet de beste oplossing is. De oplossing zou dus moeten zijn dat er een betere houding van de voeten moet komen en dat er een wat zachtere zool met wat demping. De makkelijkste manier om de voeten in de juiste positie te krijgen is doorgaans het dragen van inlegzolen. Dat geldt ook voor bij het skiën.

De Sole inlegzolen zijn bij uitstek geschikt voor deze sport. Dat komt door het geweldige voetbed van deze zooltjes. Ze ondersteunen de gehele voet, verminderen daarmee druk onder de voet en zitten heerlijk. Het verdelen van de druk zorgt ervoor dat bloed beter kan doorstromen. Drukpunten kunnen dit namelijk verstoren en daarmee ook zorgen voor koude voeten.

De keuze voor de beste inlegzolen

De Solen inlegzolen zijn er in 3 diktes, waardoor je altijd de zolen kunt kiezen die in jouw skischoenen passen. De dunste variant, de Sole Active Thin, is het meest geschikt als er nagenoeg geen ruimte meer is in de skischoen. Eigenlijk past deze zool er altijd wel in. 

De Thin is vanwege zijn geringe dikte overigens ook geweldig in fietsschoenen. Doordat de zolen dun zijn, scoren ze geweldig op energieoverdracht naar de pedalen.

Is er iets meer ruimte in de schoen en wil je goede demping, dan is de Active Medium een betere keus. De Medium is eigenlijk een allround inlegzool, want je kunt ze echt overal voor gebruiken. In sportschoenen, nette schoenen, maar ook in bijvoorbeeld werkschoenen.

Ten slotte is er nog de dikkere en meest dempende variant, de Sole Active Thick. Als je een lekker zacht voetbed wilt maar toch goede ondersteuning, dan is dit wat je zoekt. Doordat deze dikker is, kan deze ook goed gebruikt worden om wat overtollige ruimte op te vullen. De Thick wordt ook vaak gebruikt in veiligheidsschoenen en wandelschoenen.

Een comfortabele wintersport begint bij de basis

Ga je op wintersport en wil je geen last hebben van je voeten? Dan moet je even bij de basis beginnen en zorgen dat de houding van je voeten in orde is. Sole kan daar uitstekend bij helpen.

Interesse? Kijk dan snel even naar de verschillende inlegzolen.
Sole Active Thin Sole Active MediumSole Active Thick zolen voor skischoenen

      01-03-2020 11:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies