Selecteer je taal

SOLE lanceert Eco vriendelijke schoenen en slippers

Home SOLE lanceert Eco vriendelijke schoenen en slippers
SOLE lanceert Eco vriendelijke schoenen en slippers

SOLE lanceert een Eco vriendelijke productlijn waarbij gerecyclede wijnkurken en natuurlijke materialen gebruikt worden. Het doel is om de ecologische voetafdruk bij het maken van schoeisel te minimaliseren.
 

Over Sole schoenen en slippers : natuurlijke en gerecyclede materialen

SOLE, een toonaangevende bedrijf in ondersteunend schoeisel, benadert zijn 100 miljoenste gewonnen wijnkurken middels het ReCork programma. Een enorme inspanning die daadwerkelijk een verschil maakt op het gebied van recycling en productie van schoenen. Naast gerecyclede natuurlijke wijnkurken bestaan deze revolutionaire schoenen uit op algen gebaseerd Bloom-schuim, BisonShield™ -isolatie, ethisch geproduceerde merinowol, natuurlijk rubber en rijstvezels.
 

Milieu bewuste keuze voor consumenten

De Canadese schoenenfabrikant SOLE™ ️heeft zich als doel gesteld om consumenten een milieubewuste keuze aan te bieden voor goed schoeisel. Met de nieuwe slippers voor het voorjaar / zomer en schoenen voor het najaar, krijgt het assortiment een enorme impuls.

SOLE is bekend en geliefd om de kenmerkende dynamische ondersteuning van hun orthopedische inlegzolen en schoenen die verlichting van pijn en vermoeidheid bieden bij miljoenen tevreden klanten. Het leven van mensen verbeteren is altijd de topprioriteit geweest voor het bedrijf, naast het beschermen van onze planeet.

De geliefde ondersteunende slippers van SOLE, die eerder beschikbaar waren in een ReCORK™ gerecycleerde kurk en normaal EVA-schuim, krijgen een groene upgrade in het voorjaar van 2019. Dit jaar zullen alle stijlen een milieuvriendelijk voetbed hebben. Alle EVA-stijlen hebben een op algen gebaseerd voetbed van Bloom Foam in plaats van het gewone EVA. BLOOM gebruikt schadelijke algen om een ​​schuim te produceren dat beter presteert dan op petroleum gebaseerde kunststoffen, met 40% minder impact op het milieu. En bovendien wordt hiermee het natuurlijke evenwicht in ecosystemen hersteld.

Om nog een stap verder te gaan, zullen de gerecycleerde kurk slippers van SOLE ook een upgrade krijgen. Dit jaar worden ze gemaakt met de revolutionaire nieuwe formule van ReCORK. De wetenschappers van SOLE hebben een manier ontwikkeld om kurk flexibel, dempend en duurzaam te maken op een manier die eerder werd gedacht onmogelijk te zijn. Het ReCORK-voetbed is duurzamer dan ooit, gemaakt van gerecyclede wijnkurken die zijn verzameld met de hulp van duizenden recyclingpartners in Noord-Amerika. Door kurken uit de afvalstroom te verwijderen, kan ReCORK schadelijke op aardolie gebaseerde materialen vervangen door een mooie, natuurlijke, ongelooflijk duurzame bron.

De nieuwe lijn slippers combineert oude favorieten met nieuwe toevoegingen in 12 stijlen, met verschillende profielen en nieuwe materialen voor optimaal comfort en veelzijdigheid. Hoewel sommige aspecten zullen variëren, zal één ding constant blijven: alle stijlen hebben de kenmerkende vorm van SOLE, bewezen om pijn te verminderen en het comfort te maximaliseren. Je voeten zijn niet vlak en je slippers  zouden dat ook niet moeten zijn.

Lente / zomer 2019 slippers zullen vanaf € 55 worden verkocht en vanaf medio maart / april beschikbaar komen op www.yoursole.nl.
 

Herfst / Winter 2019 schoenencollectie

De nadruk op duurzaamheid wordt groter naarmate SOLE zich voorbereidt op de lancering van hun baanbrekende nieuwe schoenen in het najaar van 2019. De lijn omvat 12 stijlen die duurzaamheid als prioriteit stellen zonder concessies te doen aan kwaliteit, comfort, stijl of de kenmerkende ondersteuning die SOLE gewend is te bieden.

Van de 12 stijlen, zullen er zes pronken met de nieuwe Eco-tag van SOLE, een verbintenis van het bedrijf aan de klant. Als het Eco wordt genoemd, kunt u erop vertrouwen dat het is gemaakt van gerecyclede, duurzame of ethisch verantwoorde materialen van tong tot loopvlak.
 

ReCORK

De kern van de nieuwe lijn is de nieuwe ReCORK ™ ️ Recycled Cork Midsole van SOLE, gemaakt van ReCORK's revolutionaire nieuwe kurkformule. Deze tussenzool biedt alle flex, demping en duurzaamheid van petrochemische schuimen, met een klein deel van de milieukosten.
Recork recycling van kurk
Andere Eco-vriendelijke materialen zijn onder meer ethisch gewonnen Merinowol, Bloom Foam, natuurlijk rubber en rijstrubber in een combinatie die de planeet voorop stelt en toch totaalcomfort, duurzaamheid en een veelzijdige stijl biedt.

De SOLE x UBB Jasper Wool Eco Chukka zal de eerste van de nieuwe lijn zijn die beschikbaar is voor het publiek via een Kickstarter-campagne, die op 15 februari wordt gelanceerd in samenwerking met kledingproducent United By Blue. De schoen zal de bekroonde BisonShield ™ van United By Blue omvatten. ️ isolatie in het verbogen merino-bovenwerk. BisonShield maakt gebruik van natuurlijk, duurzaam hollevezelbreinhaar dat anders naar afvalstortplaatsen zou worden gezonden als afvalproduct van de leerindustrie.
BisonShield isolatie
 

Over SOLE

SOLE is een Canadees schoenenmerk, opgericht in Vancouver in 2001. Hun missie is om mensen te helpen een actief, pijnvrij leven te leiden met zo weinig mogelijk impact op de planeet. Hun prijswinnende voetbedden zijn de beste keuze voor de consument als het gaat om ondersteunende inlegzolen en het verminderen van pijn en vermoeidheid in de voeten. Voortbouwend op het succes van deze inlegzolen lanceerden ze schoeisel dat goed is voor je voeten en goed voor de aarde. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de verantwoordelijkheid hebben om na te denken over de impact die onze acties hebben op het milieu. Daarom zijn ze zich vol aan het inzetten voor duurzaamheid in de productie van schoeisel.

Van productontwerp en -ontwikkeling, tot sourcing en creatie van materialen, ze willen kwaliteit en comfort bieden die niet ten koste gaat van de planeet. In 2008 lanceerde Sole het kurk-recycling initiatief ReCORK, dat natuurlijke wijnkurken inneemt en verandert in een koolstof-negatieve grondstof die schuimen en kunststoffen op basis van petroleum in consumentenproducten vervangt. Ze hebben tot nu toe 100 miljoen kurken gerecycled en zijn nog maar net begonnen.

Lees meer over wat ze doen en hoe ze het doen op www.recork.com.
      01-02-2019 14:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies