SOLE Footwear - Dat loopt lekker

Voor 15.00 besteld, morgen thuis - Geen verzendkosten binnen Benelux - 90 dagen garantie op de inlegzolen

Waarom SOLE anders is dan andere inlegzolen

Tussen verschillende specialisten is altijd een discussie gaande over de rol die fabriekszooltjes kunnen spelen bij het verhelpen of verzachten van diverse voet en lichaamsproblemen. Grofweg zijn er mensen die vooral een lans breken voor extra ondersteuning onder de voet om zo de beweging van de voet (en houding van het lichaam) te beïnvloeden. En dit moet dan vooral door op maat gemaakte zolen gebeuren. Anderen zeggen juist dat dit corrigerende effect slechts in enkele gevallen zinvol is. Zij geven aan dat bij het overgrote deel (vaak komt 85% ter sprake) het voldoende zou zijn om standaard fabriekszooltjes te dragen.
 

Maatwerk in een fabriekszool?

Overduidelijk zit SOLE in het laatst genoemde kamp. Maar dat is misschien toch minder overduidelijk. SOLE inlegzolen behoren namelijk tot de zeer beperkte groep inlegzolen die te vormen is naar de voet van de drager. En hiermee wordt de zool toch een maatwerk zooltje.
 

Natuurlijke afwikkeling van de voet

Voor een zo natuurlijk mogelijke afwikkeling van de voet, zijn 2 dingen erg belangrijk. De zooltjes moeten goed passen bij de voet en bovendien moeten de voeten de vrijheid hebben om de afwikkeling goed te kunnen doen. Wat wanneer de voet de afwikkeling niet 100% vrij kan doen, dan heeft dit een negatief effect op loophouding.

Om deze redenen kiest SOLE voor een dynamische ondersteuning van de voet EN voor een zool die zich aanpast aan de voet (door er op te lopen, of door deze in de oven te doen en volgens de instructie direct naar de voet te vormen). De voeten blijven hierdoor soepel en sterk, maar krijgen de ondersteuning die de voeten en het lichaam extra balans geven. Ze kunnen de gehele afwikkeling van de voet laten plaatsvinden, op een wijze zoals deze bedoeld is. De SOLE zolen zorgen daarbij voor een substantiële vermindering in de belasting van bijvoorbeeld de Plantar Fascia (pees onderin de voet). Onderzoek (Dr. Ferber samen met mechanical engineer Brittany Benson, Calgary) wijst uit dat SOLE er als beste in slaagt van de onderzochte zolen, om de voet minimaal te beïnvloeden, maar toch het meest optimale resultaat te behalen. (bekijk ook het filmpje hieronder over dit onderzoek)

Het bijzondere van de SOLE inlegzolen is dat het ontwerp voor extra stabiliteit zorgt, waardoor de loophouding beter wordt. Maar dan wel zonder de voet en het lichaam te dwingen een andere loophouding aan te nemen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op en dan vertellen we u er meer over!

      05-11-2018 12:34     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Super sterk kurk

De uitdagingen van kurk

Kurk is een bijzonder materiaal. Het is dempend, antibacterieel en voelt heel lekker aan de voeten. Maar het is van... Lees verder

SOLE lanceert Eco vriendelijke schoenen en slippers

SOLE lanceert een Eco vriendelijke productlijn waarbij gerecyclede wijnkurken... Lees verder

Waarom SOLE anders is dan andere inlegzolen

Tussen verschillende specialisten is altijd een discussie gaande over de rol die... Lees verder

Over ons

Sole is gespecialiseerd in gezond en comfortabel lopen. Deze producten zijn ontwikkeld in Canada en in de Benelux vertegenwoordigd door PD-care, specialist in voetverzorging.
 

MEER VAN PD-CARE

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.os1st.eu

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden Pedimarkt

Aftrepay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden