SOLE Footwear - Dat loopt lekker

Voor 15.00 besteld, morgen thuis - Gratis verzending boven € 50 en GRATIS retour! - 90 dagen garantie op de inlegzolen

Steunzolen / Steunzolen werkschoenen /

SOLE Active Thick Met Pad steunzolen

SOLE Active Thick Met Pad steunzolen
0 Reviews | Review toevoegen

Zeer schokdempende en ondersteunende steunzolen van Sole met voorvoet ondersteuning. Ideaal in werkschoenen, wandelschoenen, bij doorgezakte voeten en hielspoor.

€ 49,00
Prijs per PR
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Inlegzolen met extra voorvoet ondersteuning (pelotte)

Voeten hebben goede ondersteuning en demping nodig om de harde ondergrond goed te kunnen weerstaan. De ondersteuning moet de vorm van de voeten volgen, zodat druk gelijkmatig wordt verdeeld onder de voeten. Ook bij de afwikkeling van de voeten is het belangrijk dat tijdens het lopen, de belasting onder de voeten goed verdeeld is. Sole inlegzolen onderscheiden zich op deze onderdelen.

De Sole Active Thick Met Pad steunzolen hebben de kenmerkende vorm die alle Sole inlegzolen en slippers hebben. Aanvullend op de standaard uitvoering heeft de 'Met Pad' een pelotte bij de voorvoet. Deze verhoging zorgt voor extra ondersteuning van de doorgezakte voet. De kootjes in voeten worden daardoor ondersteund, waardoor knellen van bijvoorbeeld zenuwen in de voet (morton neuroom), wordt verminderd of voorkomen.

De Thick variant is de dikste variant van de Sole Active familie. Deze inlegzolen bevatten een dikkere dempende laag, waardoor schokken optimaal geabsorbeerd worden. Doorgaans passen deze inlegzolen erg goed in werkschoenen en veiligheidsschoenen.

Hielspoor zooltjes

Door de uitstekende demping en gelijkmatige ondersteuning, zijn de Active Thick steunzolen ook erg goed te gebruiken bij hielspoor en plantar fasciitis (peesplaat ontsteking). De demping vermindert direct de pijn en de ondersteuning zorgt voor (40%) minder druk op de plantar fascia (hielpeesplaat). Onderzoek van Dr. Reed Ferber en Blayne A Hettinga (International Sociaty for Prosthetics and Orthotics) heeft aangetoond dat Sole inlegzolen een zeer goede bijdrage leveren in het verminderen van hielspoor.

Eigenschappen:

 • Biedt uitermate goede ondersteuning
 • Vermindert druk op plantar fascia met 40% !
 • Vangt optimaal schokken op tijdens het lopen
 • Bevordert de natuurlijke houding van de voeten (door ontwerp in samenwerking met podotherapeuten)
 • Verdeelt het gewicht van het lichaam gelijkmatig over de voeten
 • Op maat te vormen door warmte en gebruik

Indicaties:

 • Hielspoor
 • Peesplaat ontsteking (plantar fasiitis)
 • Doorgezakte (voor) voet
 • Brandende voeten
 • Vermoeide en pijnlijke voeten

Schoeisel:
- In iedere ruim zitttende werk- of wandelschoenen, laarzen, etc.De zool aanpassen aan uw voet in zeven simpele stappen:

Stap 1:
Verwarm de oven voor. Geen gebruik maken van de magnetron!
Gebruikelijke oven: 90 graden.
Hetelucht oven: 80 graden.
Gasovens: Beginnen op de laagste stand.

Stap 2:
Haal uw zool, die bij de schoen hoort, uit uw schoen. Als deze zool, die er al in zit bij aankoop van de schoen, er niet uit wilt. Laat deze dan zitten. Sommige zolen zitten vastgelijmd en kunnen er niet uit.

Stap 3:
Als u uw zool moet aanpassen om hem in de schoen te kunnen doen, gebruik dan uw oude zool als hulpmiddel. Dan kunt u die als richtlijn gebruiken.

Waarschuwing: Alleen bewerken aan het uiteinde van de voet. Bij de teenzijde. En niet te kort snijden.


Stap 4:
Plaats de zool in de oven op de bakplaat totdat de “Opti-therm”-indicator zwart is. De indicator is een kleine, witte stikker aan de onderkant halverwege de zool. Als de indicator nog niet zwart is geworden na 3 minuten, moet u de zooltjes uit de oven halen. Ze zijn gereed om aan te passen.

Stap 5:
Na het uit de oven halen van de zolen doet u de zolen direct in de uw schoen. Daarbij moet u zeker zijn dat ze plat in de schoen liggen en er geen kuiltjes zijn.

Stap 6:
Doe uw schoenen aan. Zorg ervoor dat uw hakken tegen de achterkant van uw schoenen zit en kant uw hakken op. Als richtlijn zou uw knieschijf zich direct boven uw tweede teen moeten bevinden.

Stap 7:
Sta rechtop met uw voeten op schouderwijdte van elkaar vandaan. En uw tenen naar voren gewezen voor 2 minuten.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

De wetenschap achter Sole inlegzolen bij hielspoor

Hielspoor is vaak een onbegrepen fenomeen. Niet alleen omdat veel andere aandoeningen al snel voor hielspoor worden aangezien, maar ook omdat de oorzaak... Lees verder

Inlegzolen in je werkschoenen

Werkschoenen hebben doorgaans meer te verduren dan gewone schoenen. Je draagt ze de hele dag en als je werkschoenen nodig hebt, dan is de kans groot dat... Lees verder

Super sterk kurk

De uitdagingen van kurk

Kurk is een bijzonder materiaal. Het is dempend, antibacterieel en voelt heel lekker aan de voeten. Maar het is van... Lees verder

Over ons

Sole is gespecialiseerd in gezond en comfortabel lopen. Deze producten zijn ontwikkeld in Canada en in de Benelux vertegenwoordigd door PD-care, specialist in voetverzorging.
 

MEER VAN PD-CARE

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.os1st.eu

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden Pedimarkt

Aftrepay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden